Om Din Röst

Din Röst är ett projekt som handlar om att fråga andra vad de tycker, och att skapa olika konstnärliga gestaltningar av detta. Specifikt handlar det om stadsplanering i Göteborg, och vi har valt att fokusera på Backaplan. Backaplan är ett populärt köpcentrum på Hisingen, med ett mycket centralt läge i staden. Idag finns där stora butiker och varuhus, restauranger, en knutpunkt för kollektivtrafiken, väldigt stora parkeringsplatser, och en del annat. Nu planeras för en förändring som kommer att ske de närmsta tio-tjugo åren. Hur vill du och andra att det ska bli?

Projektet är en process som inte är förutbestämd vart den ska leda. Det drivs av Fredrik Hagstedts Medvetenhetsverkstad i samarbete med Kultur och fritid Lundby, och med stöd av Kulturbryggan. Medverkar gör fyra konstnärer/workshopledare, Elin Flognman, Ida Lod, Jon Liinason och Marcus Gustafsson, samt elever och lärare på Kulturskolan på Hisingen. Därutöver är alla som är intresserade av att medverka välkomna att höra av sig, oavsett ålder och bostadsort.

JPG_Kulturbryggan_150mm_300dpi

Vi fick startstöd för projektet Vision Älvstaden gestaltad av Kulturbryggan. Att vi sedan kallat det Din Röst om Backaplan utåt ändrar inte på får ursprungliga ambition att lyfta fram Vision Älvstaden. Vision Älvstaden beslutades av kommunfullmäktige i Göteborg 2012, och hade då ”formats under två år med hjälp av tusentals göteborgare av olika bakgrund och ålder. Arbetet har dessutom involverat representanter från kommunen, näringslivet och akademin samt internationell/nationell expertis.” (Ur Summering av Vision Älvstaden.) Visionen beskriver tre strategier för hur man önskar sig utvecklingen av centrala Göteborg de kommande åren/decennierna. Läs mer på alvstaden.goteborg.se.