Röster om Backaplan 1

Efter hand kommer olika röster om Backaplan att presenteras på denna blogg. Det är sådant som kommer fram genom intervjuer som elever på Kulturskolan gör, och även sådant de själva sagt.

Här är några intervjusvar som kom fram genom en workshop 28 september, då Musiklabbet fick i uppdrag att gå ut och fråga folk vad de tycker och tänker om Backaplan. Citaten är ganska exakta, men är sammanställda av svar på olika frågor. Kommentarer inom klammerparenteser är till för att förtydliga vad personerna troligen avsåg.

*

Jag trivs bra eftersom vi har ätit här, ganska bra, på Paprika.

*

Jag jobbar här… det är väl inte den roligaste atmosfären. Men det kommer ju att göras om, eventuellt, så det är ingenting jag tänker på så mycket.

*

[Det är] Sjysst, nice.
Det är ett gammalt köpcentrum. Det har funnits här i hundra år. Här finns det man behöver.

*

Lite betongigt tycker jag det är. Det skulle kunna vara lite mer grönt, kanske.
Det finns mycket att göra [för att förbättra]. Det känns som att det är en enda stor parkeringsplats nästan.

*

Jag tycker läget är jättebra. Men utformningen är ju kass liksom. Alltså emellan får man ju ta bilen mellan butiker i princip, det är väldigt stora avstånd. Det ser tråkigt ut. Och det är helt öde på kvällen.
Det skulle kunna bli hur bra som helst. Det skulle kunna vara ett jättebra komplement till Nordstan och sådana ställen. Och här har man ju plats att göra något lite vettigare av det, trevligare än Nordstan.
Men det är väldigt dassigt som det är nu. Men det ligger hur bra som helst. Det är liksom grått, trist, stora avstånd. Man vet inte om man blir rånad när man går här.

*

Jag kan tänka mig att det är svårt att veta vart man ska, om man inte vet var affären ligger, om man aldrig har varit här.

*

Det är bra, men det är väldigt mycket skumt folk här.
Det borde vara mer färgglatt. Det är så jävla grått. Allt är så här deep typ. Backaplan är Backaplan liksom, men man vill ha det bättre än Nordstan liksom. Backaplan är ändå på Hisingen.
HM ligger där borta, Kicks ligger där och Gina Tricot ligger där… ska man till de tre affärerna, så får man gå i 20 minuter bara för att komma dit.
Alltså man skulle ha rivit byggnaderna och gjort ett stort –  det skulle vara så mycket bättre än Nordstan, det är hit alla skulle åka i så fall, och inte in till stan. För inne i stan så hänger det mer pundare och om du förstår vad jag menar. Här är det mest alkisar och det är inte lika allvarligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s